חומרים וכלים:
בצק סוכר
מעט אבקת סוכר או קורנפלור
צבעי מאכל ג'ל – לבחירתכם
מכחול דק
מעט מים
קיסם שיניים
טוש אכיל בצבע שחור
סכין
חותך עוגיות בצורת לב
הכנה:
בוזקים מעט אבקת סוכר או קורנפלור על משטח העבודה כדי למנוע מהבצק להידבק למשטח.
לשים מעט את הבצק כדי לרכך אותו .
צביעה:
את בצק הסוכר רצוי לצבוע בצבעי מאכל ג'ל, כדי לקבל תוצאות טובות יותר. אם נשתמש בצבעי מאכל נוזליים, מרקם הבצק עלול להשתנות.
לוקחים מעט מהצבע הרצוי על קצה של קיסם שיניים, מניחים על הבצק ולשים עד שהצבע מתמזג כולו.
בצק סוכר צבוע שנשאר לאחר שהשתמשנו בחלק ממנו, ניתן לשמור בניילון נצמד.
להכנת הפיה צריך להכין בצק סוכר ורוד, מעט שחור ומעט מאוד לבן.
כמובן שאפשר לבחור בצבעים אחרים.
הכנת חלקי הגוף:
מכינים עיגול בצבע ורוד, מחדדים קצה אחד שלו ומועכים מעט עם האצבע מהקודקוד למטה, על משטח העבודה. כך הקודקוד והתחתית יהיו שטוחים מעט.
זה יהיה הגוף של הפיה.
מכינים עיגול בינוני ורוד ומועכים אותו מעט עם כף היד , על משטח העבודה.
זה יהיה הראש של הפיה.
מכינים שני גלילים קטנים מבצק סוכר ורוד.באותו האורך.
הם יהיה הזרועות של הפיה.
מרדדים קצת בצק סוכר ורוד וקורצים לב עם חותך עוגיות.
את הלב חותכים בקו ישר באמצע, לשני חצאים.
אלו יהיו הכנפיים של הפיה.
מכינים, שני עיגולים קטנים לבנים ושני עיגולים קטנטנים שחורים.
אלו ירכיבו את שתי השכבות של העיניים.
מרדדים קצת בצק סוכר שחור וקורצים לב עם חותך העוגיות.
את הלב חותכים בקו ישר באמצע לשני חצאים.
אלו ירכיבו את השיער של הפיה.
הרכבת חלקי הגוף:
מורחים מים על הראש של הפיה במקום של העיניים ומצמידים במעיכה קלה שני עיגולים לבנים ומעליהם שני עיגולים שחורים.
מורחים מים בצידי הגוף של הפיה ומצמידים את שני הגלילים.
מעגלים עם האצבעות את הגלילים קצת כדי שיראו כמו זרועות.
מורחים מעט מים על החלק העליון של הגוף ומצמידים את הראש של הפיה.
מורחים מים בחלק העליון של הראש ומצמידים את שני חצאי הלב השחורים (השיער) ומעגלים קצת עם האצבעות.
מצמידים את שני הקצוות של שני חצאי הלב הוורודים , אחד על השני, באלכסון,
כדי שיוצרו הכנפיים.
מורחים מים בחלק האחורי של הגוף ומצמידים את הכנפיים.
מציירים לפיה פה בטוש אכיל.
** אפשר לנעוץ שיפוד עץ בתחתית הגוף של הפיה ולחבר אותה באמצעותו לעוגה.
הפיה מוכנה!
בהצלחה!