הנקה ואוכל, מה אוכלים? כמה ? ואיך ?
נשים, האם אי פעם חשבתן לעצמכן: מה אני צריכה לאכול כשאניק את ילדי?
הנה התשובה אך ורק בשבילכן!
ישנן נשים אשר מבצעות דיאטה בטענה ש"זה יתרום לאיכות החלב".
שטויות! נשים שמבצעות דיאטה בזמן ההנקה, לא רק שהן לא תורמות לאיכות החלב,
להפך, הן מפחיתות מאיכות החלב, וכך פוגעות בילד שלהן.
הן צריכות ללכת להדרכת הנקה, שם יכולים ללמד אותן גם מה לאכול בזמן הנקה, וגם איך להניק.
אז מה כן לאכול?
נשים שמניקות צריכות לאכול בעיקר אבץ, ויטמין B6, סידן ופולת. למרות זאת,
ברוב המקרים, בהם אישה תסבול ממחסור קטן בסידן, אז הסידן הזה "יילקח" מה"מאגר" שבגוף שלה,
וכך בעצפ יפגע בעצמותיה, אך לא בחלב.
כמה קלוריות צריך לאכול?
אני זוכר שפעם קראתי מאמר של יועצת הנקה, שבו היה כתוב שכמות הקלוריות שהאם
צריכה לצרוך תלוי במשקל התינוק ובמשקלה של האם. בדרך כלל, אם לא חורגים בהרבה מהממוצע,
נהוג לצרוך כ300-350 קלוריות יותר מהצריכה הרגילה, בחצי השנה הראשונה, ובחצי השנה השנייה,
רצוי לצרוך תוספת של כ380-430 קלוריות ביום.
באותו מאמר על ייעוץ ההנקה, נכתב גם שמומלץ מאוד לצמצם את צריכת הקפאין, ובמילים אחרות,
להקטין את שתיית הקפה.
ומה לגבי מזונות חריפים?
השמועה הרווחת היא שצריכת מזונות חריפים משפיעה גם על התינוק.
ברוב המקרים זה לא נכון, אך אם קיים שינוי בריח החלב, מומלץ להפסיק בצריכת המזונות החריפים.