הפיקניק וההכנות בעיצומם……….
תמיד מזכיר לי את ילדותי, כשאבי היה מכין את הציוד והאוכל ערב לפני ובמקרה הקיצוני הבשר היה יוצא חם מהגריל .
כיום כשאני מתעסק באופן כמעט יום יומי באוכל הגעתי למסקנה, אין מאכל שלא ניתן ל"החיות" בקמפינג. ולאכול אותו טרי גם לאחר שיצא מיום באחת הצידניות
על אחת כמה וכמה כאשר יש גריל בפיקניק, ניתן לחמם עליו חלק מהמנות או לסיים את בישולם, וכמובן שהגריל צריך להיות מלא בפחמים ודולק בעוצמה מרבית שלא כמו בבשר.. וכמובן ניתן להכין גריל במקום.
בסלטים למשל ניתן לחתוך את כל הירקות בבית ולהפריד אותם מהנוזלים במסננת (ומומלץ לשמור את נוזלי הירקות בצנצנת נפרדת מהמרינדה ) ולהכין מראש לכל סלט כלי אם התיבול (מרינדה) המתאימה לו .בסלטי עלים ממומלץ להפריד בן העלים ולייבש אותם לחלוטין.
במקרה של תוספות תפו"א לדוגמא ניתן להניח בתחתית הפחמים של הגריל בתוך תבנית מגולגלת בנייר כסף ולהוציאם לקראת הארוחה, לאחר עשיית הבשר ולטבל אותם בתבליני גריל ניתן גם לחצות אותם לרבעים ועדיין לשמור עליהם בעזרת נייר כסף.
במקרה של אורז כאשר נדאג למים חמים ע"י הרתחתם על הגריל נוכל לעשות גם אורז בכמות קטנה
ניתן להתחיל במקום הכי חם בגריל ולהזיזו למקום הכי עדין מבחינת חום לסיום אחרי הוספת המים החמים באותו השלב של הכנת האורז הרגילה על הכיריים.
ירקות קלויים (אנטי פסטי) כמובן מתאימים לגריל וכמובן שאת הבשר ניתן להכין , לטבל ולשפד ולהשאיר אותם בכלים עם המרינדה, בקר יכול להחזיק בתוך צידנית יום שלם (במידה ולא נפתחת) חזה עוף קצת פחות לכן נשים אותו בתחתית הצידנית הכי קרוב לקרחון .
פוייקה….
ניתן לשלב תפו"א ובשר בקר משעות הבוקר למינימום 6 שעות בתוך בור אש מעבר לגריל
ולסיום גימיק קטן מעבר לקינוח הרגיל בפיקניק (פירות) ניתן להכין מנות מתוקות לקינוח לדוגמא: שוט שוקולד וחלב קוקוס כאשר ההכנה המוקדמת והקירור ארוך מאחר שהטמענו עם השוקולד חלב קוקוס בעל אחוזי שומן גבוהים שגרם לכל המסה תוך כדי הקירור להתגבש ולהתייצב לגרום בסופו של דבר למנה להחזיק זמן ארוך , ניתן לשמרו בצידנית יום שלם בדומה לבשר.
כותב המאמר – וילגובולסקי תומר