איך עוברים בשלום את החופשה המשפחתית עם הילדים בתקופת החגים? אחרי שתיערכו בהתאם לגיל הממוצע, תוכלו גם להתארגן מבחינת אוכל, שתייה ומשחקים. הנה כל הטיפים שכדאי לקחת בחשבון
לפי נתוני התאחדות סוכני הנסיעות בישראל, מספר הישראלים שנוסעים לחו"ל הוא מהגבוהים בעולם ביחס לאוכלוסייה. הממוצע בשנים האחרונות עומד על 3.7 מיליון יציאות לחו"ל בשנה, לעומת אוכלוסייה של כ-8 מיליון איש בלבד. היות והנתונים מתחשבים בכך שיש אנשים שנוסעים יותר מפעם אחת, המסקנה היא שמדובר על 1.5 מיליון ישראלים שאכן אורזים את המזוודות ומזמינים טיסה לבד או עם המשפחה לבילוי מעבר לים.
מעבר לאמור לעיל, הנתונים מוכיחים את התחושה הרווחת: תקופת החגים היא ההזדמנות הטובה ביותר עבור חופשה משפחתית עם הילדים. בתי העסק עובדים בעצימות נמוכה, הילדים מקבלים חופש מבתי הספר ורבים מעדיפים לחגוג רחוק ככל האפשר מהפקקים והעומס בכבישים. מצד שני, הנהירה לחו"ל בתקופת החגים גם מציבה אתגר משמעותי שמחייב היערכות מוקדמת.
פעוטות ותינוקות: הדברים הקטנים שעושים הבדל גדול
אם אתם מתכוונים לטוס עם תינוק, כדאי לגשת לרופא הילדים ולערוך בדיקה מקיפה עם דגש על דלקות אוזניים שעלולות להחמיר במהלך טיסות. בקשו מרשמים לתרופות שלהן תזדקקו ורכשו אותן מראש. במידה ואתם טסים למדינה שבה צפויים קשיים עם השפה המקומית, בקשו מהרופא את מספר הטלפון הנייד או כל אמצעי קשר אחר לשעת חירום.
מומלץ לבקש מושב עם התקן לעריסה כבר במעמד הזמנת הטיסה. את העריסה תוכלו לשכור מחברת התעופה לפי משקל התינוק. המושב זמין ברוב החברות עד גיל 9 חודשים, ולאחר ההמראה תוכלו להתקין עליו את העריסה וכמובן לקבל שמיכה מפנקת ונוחה. כמו כן, צוות המטוס יעמוד לרשותכם לטובת חימום בקבוק המזון, אספקת מים חמים ועוד. גם מבחינת החתלה אין לכם באמת מה לדאוג, כי בכל מטוס יש עמדות ייעודיות בתאי השירותים. עם זאת, מספר המושבים עם התקן לעריסה כמובן מוגבל ומשתנה בהתאם לדגם המטוס ולכן יש להקדים להזמין אותו מראש.
הורים לתינוקות יודעים שהדברים הקטנים עושים הבדל גדול בחוויה המשפחתית. כך לדוגמא, כדאי לתת עדיפות לטיסת לילה או לטיסה במועד שבו התינוק רגיל לישון. רצוי לארוז מזוודת טרולי ייעודית ולהכניס אליה בגדים להחלפה (גם לתינוק וגם עבורכם), תחליף חלב, מחלק מנות, בקבוקים וצעצועים מוכרים. במידה והאם מיניקה, אפשר לארוז גם משאבה שפועלת על סוללות או לדאוג לחיבור חשמלי שמתאים למדינת היעד.
איך מעבירים את הזמן עם הילדים?
ילדים מעל גיל 10 בדרך כלל יצליחו להעסיק את עצמם במהלך הטיסה, ולכן הבעיה העיקרית היא עם בני משפחה צעירים יותר. הפתרון המומלץ הוא לדבר עם הילדים עוד לפני היציאה לשדה התעופה ולהדריך אותם על עניינים שיכולים להציק להם, כמו לחץ באוזניים, שעמום ומשך הטיסה. כדאי להביא להם צעצועים קטנים שלא דורשים שטח משחק גדול ולא לשכוח אוזניות למכשירים אלקטרוניים. רצוי גם להיערך עם משהו חם ללבוש, כי הרי ידוע שהטמפרטורות במטוס נוטות לצנוח במהירות.
חשוב לזכור שלא כל הילדים מתחברים לאוכל שמוגש במטוס. מומלץ להצטייד בכריכים בריאים, ירקות ופירות ולהמעיט בשתייה מתוקה, שוקולדים וסוכרים. גם עם ילדים גדולים רצוי להעדיף טיסת לילה, אך בכל מקרה להביא כרית צוואר מתנפחת במידות מתאימות.
בסופו של דבר, הילדים מסתכלים עליכם ומתנהגים בהתאם לסטנדרטים שתציבו עבורם. נסו להגיע לטיסה רגועים, סבלניים וחייכניים ותוכלו להתחיל את הטיול המשפחתי ברגל ימין.