שנות ה80 אחותי הגדולה בתחילת ביה"ס היסודי ואמי "הפולניה" מנסה לגרום לה לאכול!!!!
זיכרון זה חקוק לי היטב בראש…….
היום אני אבא לארבע ילדים שני בנים ושתיי בנות…
עובד בענף המזון בחצי העשור האחרון,
מפיק ארועים ומעביר סדנאות
בישול לילדים ,נוער ומבוגרים, וכמובן מתפקד כשף פרטי…
שתי בנותיי בגילאי הגן וביה"ס היסודי והחלטתי לקחת פרוייקט…
לגרום לבנות שלי ל א כ ו ל !!!!!
אשמח לשתף אתכם בכמה שיטות ומתכונים שיגרמו להן לא להגיד לאאאא
בשלב ראשון עדיף לדעת מה כיוון הטעמים והמוצרים "השנואים" על הילדה וממה היא לגמרי מסתייגת
לדוגמא בצל,בשר,וכ"ד
בשלב שני לשבת עם הילדה ולנסות לבנות תפריט ללא אותם מוצרים (לפחות להראות לה שמנסים)או להחליפם בפרודוקטים דומים אבל לשמור על אבות המזון…
שלב שלישי להבין אילו פעולות פסיכולוגיות יגרמו לה לאכול (הזמנת חברה "אוכלת" לשולחן)
ישנה גם אפשרות (כמו שאני ניסיתי) להכין לה את כריכי ביה"ס לפי בקשתה ולהסביר שתמורת
הכריך עם "השוקולד" תהיה ארוחה מזינה בצהרים…
נחזור לשלב הראשון כהמלצה כשהילדה לא אוהבת "לראות" בצל באוכל לא תמיד אומר שהיא
תדע להרגיש את טעמו בעיקר כאשר ננסה לשנות אותו כך לדוגמא כשהבצל נטחן לתוך רוטב
עגבניות כשעבר טיגון קל לפני כן נשאר טעם מתקתק והבצל "בפנים"
ודוגמא נוספת בשר טחון (כדי שהילדה לא תראה את כל תהליך ההפקה) של הקציצה\קבב\המבורגר
כשאנו מעבדים בשר טחון והילדה רואה את הדם ו\או מה נכנס לתערובת יהיה לנו קשה אחר כך
להסביר מה הכנסנו, ישנה תופעה מוזרה… במידה והקבב כבר בצורתו לא יהיו שאלות מיותרות.
דוגמא יפה אבל חשובה לא פחות…
כאשר ישנה הסתייגות מאכילת ירקות מבושלים ניתן "לעבור" למוקפץ,
כאשר הטעמים העזים של רוטב הסויה,הצ'לי המתוק,הג'ינגר,השום מתאחדים לטעם "אחר".
כמובן שבהקפצה נכונה הערכים התזונתיים של הירקות נשארים, ניתן להוסיף רצועות בשר בתחילת
ההקפצה ואטריות אורז בסוף ההקפצה, וכך קיבלנו את כל הארוחה במנה צבעונית ומזינה.
דבר חשוב לא פחות לשלב מזון בריא בארוחה שתראה כמו "מזון מהיר"
לדוגמא קישואים וכן "בורגול" כמובן שילדים מסתייגים ממנו אבל במידה ותשרו את הבורגול ולאחר מכן תנו לו תיבול בכיוון טעמים חמוץ מתוק והוא יהיה מילוי לקישואים שיבושלו ברכז רימונים ויין נקבל גם לרוטב טעם מתקתק שישכיח את חומרי הבסיס
עוד פתרון קצרצר לחזה עוף ולא בתצורת שניצל מטוגן…
הקפיצו מגוון ירקות – קרישה,בצל ירוק,פלפל,גזר,כרוב
קררו את המסה וסננו מרטבים גלגלו בתוך חזה העוף העבירו בשילוש הקבוע
קמח,ביצה. פירורי לחם העבירו טיגון עדין ועוד 15דקות בתנור בחום נמוך
צמצמו את הרוטב שנשאר מההקפצה עד שיסמיך והוסיפו אותו בהגשה
מספיק להוסיף אורז וקיבלנו מנה מזינה בפני עצמה…
ופיתרון אחרון שלדעתי חלקו פסיכולוגי הכניסו את הילדים אתכם למטבח בתחילה זה יהיה מבולגן ומעייף אך חדוות העשייה והתוצאה הסופית שוות את הכל
כותב המאמר – וילגובולסקי תומר