שש ושלושים בבוקר להעיר להלביש לדאוג לצחצוחי שיניים ו…..סנדביצ'ים
שנת הלימודים נפתחת ואיתה הדילמה הרגילה איזה סנדבייץ "ינצח השנה" (או שנמשיך למרוח ממרח שוקולד 🙂
כעיקרון ניתן להרכיב תפריט שבועי עם הילדים ולנסות לגעת בכל אבות המזון.
ניתן לשלב בין כריך וירקות או כריך וחטיף בריאות home made
(מתכון לחטיף בריאות בהמשך)
בתחילה קחו לחם / לחמנייה איכותית מומלץ שילוב של קמחים ואפילו אפיה ביתית (כך תדעו מה נמצא בפנים)
(מתכון ללחמניות בהמשך)
ניתן לשלב לתוך הסנדביץ' מגוון ממרחים גוואקמולי עגבניות , חומוס, טחינה, חצילים בטטה ועוד. את כל הממרחים ניתן לשמר במשך שבוע ע"י הוספת שמן זית / לימון בכל יום חומוס ביתי יחזיק עד 3 ימים כאשר יש בתוכו יותר מ 30% טחינה
חביתת ירק לדוגמה היא פיתרון טוב גם לחלבון וגם לירק לילדים שלא רוצים לאכול ירקות
ונחזור ללחמנייה הבריאה היא הופכת בריאה כאשר יש בא יותר מ % 40 קמח מלא וכוס דגנים / שיבולת שועל על כול קילו קמח כדי לעשותה פריכה נוסיף עד 50% נוזלים כולל הביצה וכמובן מעט מלח ומעט סוכר ושני כפות שמרים יבשים על קילו קמח.
חטיפי הבריאות בנויים על דגנים ושיבולת שועל בתוספת ביצים וסוכר ניתן להכין מסה אחידה בשיטת,2.3 1 – 3 כוסות חומר נושא (שיבולת שועל, דגנים, קוקוס) 2 ביצים ו1 כוס סוכר
אפיה מהירה בחום 160 – 180 מעלות ניתן להכין רול אחד ארוך לחתוך למנות לניילן ולשמור בקירור למשך שבוע.
כותב המאמר – וילגובולסקי תומר